Team IKO verwelkomt Suzanne Schulting!

Team IKO heeft niet alleen Suzanne Schulting aangetrokken maar heeft ook een nieuwe belangrijke sponsor aan zich weten te binden: Wienerberger. Schulting gaat komend seizoen haar langebaanwedstrijden uitkomen voor Team IKO. De Olympisch kampioen shorttrack zal ook geregeld trainingen aansluiten bij het team van onder andere Olympisch kampioen (langebaan) Jorien Ter Mors om zich zo goed voor te bereiden op haar langebaan kampioenschappen.

Team IKO: ‘Schulting is natuurlijk Olympisch kampioen shorttrack maar wij zijn er van overtuigd dat ze ook op de langebaan veel in haar mars heeft. Ze past dan ook perfect in onze visie dat we de nieuwe helden van het schaatsen naar de top willen begeleiden.’
‘Ik ben ontzettend blij dat ik kan aansluiten bij Team IKO,’ aldus Schulting. ‘Het is een mooi team met veel kwaliteit, denk hierbij aan Jorien Ter Mors. Ik hoop dat dit team mij kan helpen om mijn langebaan ambities te verwezenlijken.’

Maar er is meer goed nieuws vanuit Team IKO want met Wienerberger is er een nieuwe subsponsor aangetrokken. Wienerberger is wereldwijd de grootste producent van keramische bouwmaterialen.

Team IKO is erg tevreden met de nieuwe sponsordeal: ‘Wij zijn ongelofelijk trots dat het ons weer gelukt is om zo’n stabiele en grote partij aan ons team te binden. Wij hebben in iets meer dan een jaar tijd een stabiele schaatsploeg neergezet, gebaseerd op nieuw talent zoals Jutta Leerdam en Niek Deelstra, aangevuld met ervaring zoals Jorien Ter Mors. Met de komst van Wienerberger kunnen we met nog meer rust verder bouwen aan dit team,’ aldus Ten Hove.

‘Vanuit Wienerberger hopen wij ons steentje bij te dragen om nieuw schaatstalent optimaal te laten presteren,’ aldus Bert Jan Koekoek, algemeen directeur van Wienerberger.

Klaas Oosterhof van hoofdsponsor IKO Insulations stelt: ‘Wij zijn uiteraard verheugd dat er nu drie bedrijven staan die volop voor een nieuw sponsormodel voor het Nederlandse schaatsen willen gaan. De komst van Suzanne maakt dit project alleen maar sterker. We wensen haar alle succes toe binnen Team IKO.

Wij zijn er trots op dat we zoveel nieuwe partijen enthousiast hebben gekregen voor het schaatsen, want naast deze sponsoren hebben we ook nog een eigen business club met een groot aantal bedrijven’ aldus Ten Hove. ‘Wij hebben een duidelijke strategie hoe we de komende jaren het team groot willen maken en wij merken dat veel bedrijven daar enthousiast over zijn.’