IKO enertherm ALU serie verlegt grenzen: lambda 22

IKO enertherm ALU serie verlegt grenzen: lambda 22!

De IKO enertherm PIR isolatieplaten met alu cachering hebben door ingrijpende verbeteringen in de formulering en het productieproces een lambda waarde bereikt van 0,022 W/(mk).

De nieuwe lambdawaarde geldt voor de IKO enertherm isolatieplaten ALU NF, ALU TG en ALU PRO. Deze kwalitatieve sprong is het resultaat van research in het R&D center in de IKO productieplant in Klundert, Nederland.

Er werden verbeteringen doorgevoerd in de formulering van de grondstoffen voor de PIR platen en in de productieparameters. Ook de hogere gasdichtheid van de alu cachering draagt bij tot de verbeterde lambdawaarde.

Een bijkomend effect van deze ontwikkeling is de nog verbeterde dimensionele stabiliteit (geen krimp) en drukvastheid van de IKO enertherm isolatieplaten.

 

Betere isolatie, minder materiaal

Concreet betekent dit dat architecten en bouwbedrijven nu dank zij IKO enertherm de geldende isolatienormen kunnen halen met minder en dunner materiaal in vergelijking met andere isolatiematerialen.

“Met het bereiken van de nieuwe lambdawaarde bewijzen wij dat onze slogan “Presteren is grenzen verleggen” geen loze kreet is. Met onze communicatie in het teken van topsport en onze sponsoring van Europees kampioen Shorttrack Sjinkie Knegt, zetten we dit continue verbeteringsproces kracht bij”, zegt Dirk Theuns, CEO van IKO Insulations.